Φόρτωση...

Davidoff

Ο Zino Davidoff τον Μάρτιο του 1906 στο Κίεβο, ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια του. Ο πατέρας του, Henri Davidoff, εβραίος στο θρήσκευμα ήταν έμπορος καπνού

Δεδομένης της πολιτικής αναταραχής εκείνης της περιόδου και της αντισημιτικής(anti-Semitism) στάσης των Ρώσων, οι γονείς του αναγκάστηκαν το 1911 να αφήσουν μέλη της οικογενείας τους πίσω και να μεταναστεύσουν στη Γενεύη της Ελβετίας. Τελειώνοντας το σχολείο το 1924, ο Zino Davidoff ταξίδεψε στη λατινική Αμερική για να μάθει τα πάντα γύρω από το εμπόριο καπνού, ξοδεύοντας χρόνο σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Κούβα όπου και στην τελευταία πέρασε 2 χρόνια εργαζόμενος σε φυτεία με αποτέλεσμα να έχει την πρώτη του επαφή με τα κουβανέζικα πούρα.Γύρισε στην Ελβετία το 1930 και ανέλαβε τη διεύθυνση του μαγαζιού του πατέρα του.

Παράλληλα εκείνη την εποχή αναγνωρίστηκε από πολλούς πως ο Zino δημιούργησε τον πρώτο επιτραπέζιο υγραντήρα ώστε να είναι εφικτή η διατήρηση ίδιας θερμοκρασίας και υγρασίας με αυτή που είχαν τα πούρα κατά το τύλιγμα τους στην Αβάνα. Το 1970 πούλησε το μικρό μα πολύ επιτυχημένο μαγαζί Πουρών που διατηρούσε στη Γενεύη .

Ο Zino παρέμεινε ως εκπρόσωπος της Davidoff μέχρι το θάνατο του το 1994 στην ηλικία των 87 ετών. Η φήμη του και το όνομα του έμειναν αναλλοίωτα από τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες παρέμειναν στην Ελβετία καθώς και από τα αδέρφια του, τα οποία είχαν τότε μετακομίσει σε άλλες περιοχές του κόσμου και κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Δωρεαν μεταφορικα